Kleuters K2 – K3 Juf Cécile

20161128_142659_resized

Dit is ons klasje!
Mijn fantastische kleutertjes!
In de klas kunnen we alles uitproberen. Dit doen we via hoekenwerk!
Bij het begin van een thema ‘brainstormen’ we. Elke kleuter mag suggesties geven en wordt op deze manier betrokken bij de inhoud van het thema. Ze kunnen ook voorstellen welke activiteiten ze willen doen rond het thema. Alles wordt schematisch genoteerd op een groot blad.
Elke dag besteden we een kwartiertje aan de Franse taal. Spelenderwijs leren de kinderen de taal door te luisteren naar verhaaltjes en liedjes en ze kunnen zelf al tellen tot 5 in het Frans!
Voorbereidend schrijven komt ook aan bod met de methode ‘Ik Pen!’. We vertrekken steeds vanuit een verhaal om nadien schrijfoefeningen uit te voeren met ons hele lichaam. Daarna oefenen we op een groot blad om te eindigen met steeds fijnere schrijfoefeningen. De kinderen van de tweede kleuterklas doen de grote bewegingen mee, de fijnere oefeningen laten we over aan de aller oudsten.

De gebruikelijke hoeken zijn aanwezig in de klas en worden aangepast of uitgebreid naargelang het thema. De schrijf- en letterhoek voor de derde kleuterklas en als de kleuters van de 2de kleuterklas ook willen experimenteren met letters en cijfers dan kunnen ze dit zeker doen.
We proberen om zoveel mogelijk uitstappen te plannen!

In de klas heb ik :
Een naald om te prikken,
een schaar om te knippen,
papier om te scheuren
en waskrijt om te kleuren.
Repen om te weven
en lijm om te kleven.
Blaadjes om te vouwen
en blokken om te bouwen.
Weinig tijd
om mij te vervelen
en veel vriendjes om mee te spelen!