Stoverij-avond met grote uitstraling

2014-10-009De werkgroep Uitstraling van onze IVG-School heeft opnieuw voor een topavond gezorgd. De zelfbereide Gentse stoverij (signatuur Marianne Goffin, Laurence Engels en Wickerhoff) verspreidde vrijdagavond al zijn heerlijke geur, zaterdagochtend was Patricia Orlans, onze specialiste in deze materie, al in de weer met de frieten. Ondertussen telde en hertelde Sofie Provoost nog es de last-minute bestellingen en installeerden Ludo Roggeman en Bram De Rycke de bar. Met dit zonnige weer zou iedereen wel veel dorst krijgen. 2014-10-007

 

Véronique De Cock had op haar beurt het plan klaar om de bediening vlekkeloos te laten verlopen.

 

 

2014-10-006Het is al gezellig druk rond de klok van half zes, de eerste aperitiefjes worden ingeschonken, de muzikanten van de ambiancegroep “Question” stemmen hun instrumenten. Enkele leerlingen willen iedereen het gewicht van die grote pompoen late raden. Goed meegenomen, die extra centjes om onze koude refter nog beter in te richten. Vanaf zes uur vertrekken de eerste borden vanuit de keuken, het is duidelijk bij de eerste happen, deze stoverij smaakt nog lekkerder dan de voorbije jaren.

2014-10-010De bediening door de leerlingen gebeurt feilloos, ook op hen kunnen we weer fier zijn. In de achterkeuken is het een drukte van jewelste, leerkrachten en leden van het oudercomité doen één van de minder leuke jobs: de afwas. Maar ook hier enkel lachende gezichten, iedereen is tevreden.

 

 

2014-10-008
Rond zeven uur is er een beetje paniek op het Forum, een hevige regenbui en annex wind zet de instrumenten op het podium onder water. Gelukkig heeft de organiserende werkgroep een tent voorzien en wordt erger voorkomen. Het publiek drinkt dan maar een extra glaasje in onze vernieuwde stoverij-zalen (gang basisschool en koude refter).

Even na negenen start de ambiancegroep Question. Ze hebben ook maar één vraag “Let me entertain you”, het publiek gaat snel mee in de sfeer. De ene klassieker volgt de andere op, de ondankbare (weers)omstandigheden voor het concert zijn al lang vergeten als tegen elven de laatste noot wordt gespeeld.

2014-10-005Het is al na twaalven als de laatsten de school verlaten, de opkuisgroep is al snel gevorderd. De vermoeide, maar ook stralende gezichten van iedereen spreken boekdelen, deze avond is er een eentje met uitstraling geworden, eentje om in te kaderen, de zoveelste in de rij.

 

Maandag is iedereen opnieuw paraat om na twee dagen jobruil zich opnieuw volledig in te leven in deze van leerkracht. Eentje die inspirerend, vrijdenkend en geëngageerd is.

Back to top

Geef een reactie