Inschrijvingen

Inschrijvingen 2020-2021

Op de hoogte blijven van onze info-momenten?

Laat dan hier jouw gegevens achter!

Inschrijvingen 2019-2020

Download hier onze infobrochure.

Tijdlijn inschrijvingen

Tijdlijn onder voorbehoud van goedkeuring LOP Gent

Onze school leren kennen

Snuffelstages

Vooraleer je inschrijft in onze school is het leuk om onze school eerst eens te leren kennen. Om dat te doen organiseren we vanaf woensdag 30 januari 2019 t.e.m. woensdag 20 maart 2019 snuffelstages. Tijdens zo’n snuffelstage kunnen leerlingen uit het zesde leerjaar de lessen komen mee volgen in de eerste graad van onze school. ‘s Ochtends bespreken we met de leerlingen welke lessen ze graag willen volgen en dan kunnen ze meteen aan de slag. Om 11 uur plannen we een afsluitende babbel met de leerlingen, ouders, leerlingenbegeleiding en de directie om de voormiddag even te overlopen. Op dat moment kunnen ook vragen gesteld worden over de werking van onze school.

Je kan inschrijven voor een snuffelstage door een mailtje te sturen naar bram.derycke@ivgschool.be

Wij voorzien een aanwezigheidsattest, dit attest kan de afwezigheid op de eigen basisschool wettigen.

Wanneer kan je langskomen:

Woensdag 30 januari 2019

Woensdag 6 februari 2019 Woensdag 13 februari 2019 Woensdag 20 februari 2019
Jammer! Alle snuffelstages zijn volzet. We zien je graag op onze infoavond! Jammer! Alle snuffelstages zijn volzet. We zien je graag op onze infoavond! Jammer! Alle snuffelstages zijn volzet. We zien je graag op onze infoavond!

Jammer! Alle snuffelstages zijn volzet. We zien je graag op onze infoavond!

Woensdag 27
februari 2019

Woensdag 13
maart 2019
Woensdag 20
maart 2019
Jammer! Alle snuffelstages zijn volzet. We zien je graag op onze infoavond! Jammer! Alle snuffelstages zijn volzet. We zien je graag op onze infoavond!

Jammer! Alle snuffelstages zijn volzet. We zien je graag op onze infoavond!

Infoavond 1A

Op donderdag 21 maart 2019 organiseren we om 19 uur een infoavond. Tijdens die avond stellen we onze school en schoolwerking voor. Er is dan ook de kans om kennis te maken met de leerkrachten en de gebouwen.

Kom je graag langs? Gelieve een mailtje te sturen naar sabine.hoste@ivgschool.be

Aanmelden

Via https://meldjeaansecundair.gent.be/ kan je vanaf 1 april 2019 uw zoon of dochter aanmelden voor 1A van het secundair onderwijs. Op deze website kan je de verschillende scholen aanduiden waarin je geïnteresseerd bent en later kan je deze scholen rangschikken volgens jullie voorkeur. Kleine tip: het is belangrijk om de school van je hoogste voorkeur bovenaan te zetten en niet te speculeren met “kansberekening”.

Aanmelden kan tot en met 26 april 2019 12 uur. Het moment van aanmelden heeft geen invloed op de kans om een ticket te krijgen bij bepaalde scholen, je kan dus tot deze datum de tijd nemen om je te informeren over de verschillende scholen in Gent.

Voorrang broers en zussen

Broers en zussen krijgen voorrang bij het inschrijven in 1A. Om gebruik te kunnen maken van deze voorrangsregeling, moeten ouders bij het aanmelden aangeven dat er op dit moment al een broer of zus is ingeschreven op onze school. Op dat moment zal je ook het rijksregisternummer van de broer of zus moeten ingeven. Indien ouders dit aangeven zal dit gecontroleerd worden door de school. De voorrangsregeling geldt zowel voor broers en zussen, halfbroers en halfzussen en ook voor kinderen die gedomicilieerd zijn op hetzelfde adres.

Bekendmaking resultaten

Op 13 mei 2019 worden de ouders via mail op de hoogte gebracht over het resultaat van het aanmeldsysteem. Wij nemen contact op met de ouders die hun zoon of dochter kunnen inschrijven om een afspraak te maken. Ook met de ouders van de leerlingen die eventueel op onze wachtlijst staan nemen we contact op, nadien worden deze groep ouders wekelijks op de hoogte gehouden van eventuele verschuivingen op de wachtlijst.

Inschrijven

Na een afspraak kan je tussen 15 mei 2019 en 7 juni 2019 uw zoon of dochter komen inschrijven. Zoals we hierboven vermeld, zullen wij contact opnemen om een afspraak te maken. Let wel op, indien uw zoon of dochter niet is ingeschreven voor 7 juni 2019 dan vervalt het “ticket” en wordt de eerste persoon op de wachtlijst gecontacteerd om te komen inschrijven. Dit is zo geprogrammeerd in het aanmeldingssysteem, dus onze school kan hier niets aan veranderen.

Start schooljaar 2019-2020

Wie is ingeschreven op onze school voor 1A verwelkomen we graag op 2 september 2019 om 8u20 op onze school. Hopelijk tot dan!

Inschrijven in de andere jaren van het secundair onderwijs:

Infoavond 3ASO – 4ASO – 5ASO – 6ASO

Ook voor de inschrijvingen in onze bovenbouw organiseren we een infoavond. Deze plannen we op donderdag 21 maart 2019:

  • 18u30: voor 3ASO
  • 19u30: voor 5AS0

Iedereen welkom!

Inschrijven

Vanaf 23 april 2019 kan je je zoon of dochter komen inschrijven voor het schooljaar 2019-2020 voor de leerjaren 2A, 3AS0, 4AS0, 5AS0 en 6AS0.

Vooraf maak je best een afspraak met de directeur.

Voor 2A:
Bram De Rycke
bram.derycke@ivgschool.be

Voor 3ASO, 4ASO, 5ASO en 6ASO:
Olivier Szafiro
olivier.szafiro@ivgschool.be

Opendeurdag 2019

Onze opendeurdag gaat door op zaterdag 4 mei 2019. Iedereen welkom vanaf 11 uur t.e.m. 17 uur.

 

Extra info

Zie ook: https://www.facebook.com/groups/aanmeldensecundairescholengent/

Bij de inschrijving is de aanwezigheid van de ouder of voogd gewenst, de identiteitskaart en/of siskaart van de leerling en het rapport van het voorbije schooljaar (pas in vakantie). Bij gescheiden ouders volstaat één ouder indien de andere partij akkoord gaat.

Om te controleren of u recht heeft op een schooltoelage, raadpleeg de website:
http://www.ond.vlaanderen.be/studietoelagen/campagne.

Aanvraag tot informatie over inschrijven op onze school (kan altijd):

Naam*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Telefoon*
E-mail*
Naam en voornaam van de nieuwe leerling*
Jaar en studierichting van de gewenste inschrijving*
Jaar en studierichting die nu wordt gevolgd*
Uw bericht