Inschrijvingen

Op de hoogte blijven van onze infomomenten?

Laat dan hier jouw gegevens achter!

Informatie over 1A op de IVG-School

De presentatie van onze online infomoment van donderdag 20 januari 2022 kan via
Klik hier

Onze school leren kennen

Voor de leerlingen van het vijfde leerjaar en hun ouders organiseren we een schoolwandeling tijdens de opendeurdag op zaterdag 23 april 2022.

Voor de leerlingen van het zesde leerjaar:
Snuffelstages van maart zullen fysiek doorgaan. Wij voorzien een aanwezigheidsattest, dit attest kan de afwezigheid op de eigen basisschool wettigen. Het is ook altijd fijn als de directie van de huidige basisschool vooraf wordt geïnformeerd.

Infoavond 1A ‘Op weg naar het eerste middelbaar’

Inschrijven voor de fysieke infoavond van 15 maart 2022 kan niet meer,  de  sessies zijn volzet.

We maakten alvast een infomap ‘Op weg naar het eerste middelbaar … in de IVG-School.  KLIK HIER.

Ontvang je graag verdere info? Laat dan hier jouw gegevens achter.

Aanmelden

Via https://meldjeaansecundair.gent.be/ kan je vanaf 21 maart 2022, 12 uur, uw zoon of dochter aanmelden voor 1A van het secundair onderwijs. Op deze website kan je de verschillende scholen aanduiden waarin je geïnteresseerd bent en later kan je deze scholen rangschikken volgens je voorkeur. Kleine tip: het is belangrijk om de school van je hoogste voorkeur bovenaan te zetten en niet te speculeren met “kansberekening”.

Aanmelden kan tot en met 22 april 2022, 12 uur. Het moment van aanmelden heeft geen invloed op de kans om een ticket te krijgen bij bepaalde scholen, je kan dus tot deze datum de tijd nemen om je te informeren over de verschillende scholen in Gent.

Voorrang broers en zussen

Broers en zussen krijgen voorrang bij het inschrijven in 1A. Om gebruik te kunnen maken van deze voorrangsregeling, moeten ouders bij het aanmelden aangeven dat er op dit moment al een broer of zus is ingeschreven op onze school. Op dat moment zal je ook het rijksregisternummer van de broer of zus moeten ingeven. Indien ouders dit aangeven, zal dit gecontroleerd worden door de school. De voorrangsregeling geldt zowel voor broers en zussen, halfbroers en halfzussen en ook voor kinderen die gedomicilieerd zijn op hetzelfde adres.

Bekendmaking resultaten

Capaciteit: 72
Toegekende plaatsen: 72
Wachtlijst: 22

De school stuurde een mail naar alle ouders die een toegekende plaats hebben. Inschrijven kan digitaal vanaf 6 mei of via een afspraak op dinsdag 10,17,24,31 mei 2022. Of via een afspraak op een ander moment. Hiervoor kan het doorgestuurde formulier gebruikt worden.

Voor 2A: Interesse voor inschrijving? Stuur mailtje naar de directeur  Kris Van Huynegem  kris.vanhuynegem@ivgschool.be of vul dit formulier in: Inschrijvingen voor 2A

Start schooljaar 2022-2023

Wie is ingeschreven op onze school voor 1A verwelkomen we graag op woensdag 31 augustus 2022 voor een kennismaking met de persoonlijke coach en voor de grote start op donderdag 1 september 2022 om 8u20. Hopelijk tot dan!

Voor het schooljaar 2021-2022 zijn de klassen 1A en 2A momenteel volzet.

2022-04-23 opendeurdag

Inschrijven in de andere jaren van het secundair onderwijs

A) Informeren

Op donderdag 24 maart 2022 organiseren we een belangrijke infoavond voor de ouders. U krijgt informatie over de verschillende studierichtingen en u kan kennismaken met onze school. Wij zullen ook uw specifieke vragen en/of bezorgdheden beantwoorden. We hopen dat we deze infoavond op school kunnen organiseren

Opgelet: u dient om praktische redenen vooraf in te schrijven via dit formulier.

Leerlingen die nu reeds  op onze school zitten, krijgen via Smartschool een  intern inschrijvingsformulier.

Programma

18.30 uur: infosessie overgang van 2A naar 3 Doorstroom met aansluitend mogelijkheid om vragen te stellen aan directie en coördinator leerlingenbegeleiding. We stellen dan ook onze nieuwe lessentabel voor 4 Doorstroom voor!

Bekijk onze folder via 2022-02-24 Folder IVG-School 3+4

19.45 uur: infosessie overgang van 4ASO naar 5ASO met aansluitend mogelijkheid om vragen te stellen aan directie en coördinator leerlingenbegeleiding.

U kan kennismaken met onze unieke school via deze infosite.

B) Inschrijven in 3 + 4 Doorstroom of in 5 + 6 ASO

Vanaf dinsdag 19 april 2022 om 9 uur  kan u (enkel) via onderstaande formulieren online uw zoon/dochter inschrijven voor het schooljaar 2022-2023.

Deze formulieren gaan pas open op dinsdag 19 april 2022 om 9 uur.

Opgelet: deze formulieren zijn enkel voor externe inschrijvingen bedoeld. Wie reeds op onze IVG-School zit, wordt via Smartschool geïnformeerd.

Lukt het niet? Mail naar info@ivgschool.be

Extra info

Bij de inschrijving is de aanwezigheid van de ouder of voogd gewenst, de identiteitskaart van de leerling en het rapport van het voorbije schooljaar (pas in vakantie). Bij gescheiden ouders volstaat één ouder indien de andere partij akkoord gaat.

Alle informatie over de schooltoelage vindt u via deze website:

Aanvraag tot informatie over inschrijven op onze school (kan altijd):

Naam*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Telefoon*
Naam en voornaam van de nieuwe leerling*
Jaar en studierichting van de gewenste inschrijving*
Jaar en studierichting die nu wordt gevolgd*
Uw bericht