2de leerjaar

 

image-2016-12-22

 

Welkom in het tweede leerjaar bij juf Eline.

In onze klas ontmoet je grote avonturiers en kleine deugnieten, onstuimige artiesten en stille genieters, unieke talenten en verenigde krachten, geweldige vrienden en vriendinnen. Kortom, wij passen goed samen! En samen leren en ontdekken we elke dag weer iets nieuws.

We verdiepen ons in de getallen tot 100 en oefenen de maaltafels met coöperatieve werkvormen op een actieve en speelse manier in. We maken goeie schrijfafspraken zodat we onze geweldige verhalen met elkaar kunnen delen. Op een creatieve en zinvolle manier leren we via verschillende soorten teksten inzicht te krijgen in onze taal. Samen met het LIST-project leren en genieten we van het lezen. Want: ‘we lezen niet de woorden, maar het leven dat ze geven aan een wereld die nog niet bestaat en die het denken dansen laat’ – Sukha. Vind je onze voorleeshond Gust trouwens geen schatje? Hij luistert altijd heel aandachtig en vindt het echt niet erg als je eens een foutje leest. 

We kiezen samen enkele grote thema’s en werken daar een tijdje vakoverschrijdend rond. We koppelen er ook verrijkende uitstappen aan. Want dankzij onze centrale ligging kunnen wij snoepen van talloze culturele en educatieve activiteiten. En dat lukt ons gewoon lekker te voet!

In de klas leven en leren wij samen. We vinden het geweldig dat iedereen zo uniek is. Tijdens de Voorleesweek genieten we van Russische sprookjes, we smullen tijdens het Lichtfeest van zelfgemaakte baklava en sushi, we leren elkaar Gentse volksliedjes en demonstreren traditionele dansen op volksmuziek van vroeger.

Ook in onze ontwikkeling zijn we uniek. Daarom leren we elk op onze eigen maat. En dankzij de dagelijkse ondersteuning van het zorgteam, de co-teachers en alle vrijwilligers (ouders, grootouders, leerkrachten op rust, …) kunnen wij breed differentiëren. Het is bovendien heel prettig om in kleine groepjes aan de slag te gaan. Elke dag verwelkomen we dan ook met plezier juf Lena, juf Lieselotte, juf Leen en juf Oma in onze klas.

Het contact met de natuur vinden wij ook heel belangrijk. Wij zijn een groene school en dragen graag ons steentje bij om zorg te dragen voor onze wondermooie planeet. We trekken graag de nabije natuur in, maar we zijn eveneens heel nieuwsgierig naar een biotoop die zich buiten onze mooie stad bevindt. We gaan in het tweede leerjaar immers op een prachtige meerdaagse naar de Belgische Kust! We mogen hierover nog niet te veel verklappen natuurlijk, maar wees er maar zeker van dat we met alle zintuigen onnoemlijk veel ontdekken en via experimenten heel wat bijleren. En we worden ook een stukje zelfstandiger, want we maken bijvoorbeeld elke dag zelf ons bed op

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>