2de leerjaar A

op handen

Welkom bij L2A, de klas waarbij meester Bjorn 16 toppertjes mag ontvangen!

In het eerste leerjaar zetten we onze eerste stapjes in het leren schrijven, lezen en rekenen. In het tweede leerjaar willen we onze kennis en vaardigheden verder uitbouwen.

We leren plus, min, maal en delen tot 100. Geef toe! Je droomde er als kind zelf van om te kunnen tellen en rekenen tot 100. Dit wordt een mijlpaal in ons prille leven. De wereld ontdekken met kilo, liter en meter dat lukt ook al beter. Dit allemaal meten, schatten en noteren zowel voor appels als voor peren.

Ook bij het lezen en schrijven willen we meer, veel meer! We willen onze eigen boeken kiezen en onze fantasie niet verliezen. Zo leren we zelf creatief te zijn met woorden en zinnen en kunnen we zelf de leukste verhalen verzinnen.

In de lesjes WO gaan we zelf ontdekken en experimenteren om zoveel mogelijk van elkaar te leren. En met de voetjes in het water en het zand dat staat op het eind van het jaar gepland.

Tijdens de lesjes muzische vorming gooien we alle remmen los, we tekenen en zingen, dansen en springen tot ze ons horen tot onder het mos.

De meester vindt ons allemaal uniek. Of we nu groot of klein zijn, jongen of meisje, met krullen of een kuif, met veel of weinig tanden, hij draagt ons allen op handen.

Samen met meester Bjorn maken we er een tof jaar van.